Uue meedia mõju traditsioonilisele

Uue meedia mõju traditsioonilisele

Tänapäeval saab meediakanalid jagada kahte tüüpi: vana ja uus meedia. Vana meedia hõlmab selliseid ressursse nagu raadio, televisioon ja ajalehed. Uus meedia sisaldab tavaliselt Interneti -ressursse nagu ajaveebid, sotsiaalsed võrgustikud ja foorumid.

Paljud inimesed lähevad nüüd üle vanalt meediale, nii et paljud vanad meediakanalid kohanevad ja püüavad ajaga kaasas käia. Vaatame, millist mõju avaldavad uued meediakanalid vanadele.

Üks peamisi erinevusi uue meedia ja vana meedia vahel on see, et internetis on kõigil hääl ja nad saavad oma arvamust avaldada. Paljudel uudisteportaalidel on nüüd oma veebisait, kus iga uudise alla saab iga kasutaja kirjutada kommentaari ja avaldada oma arvamust. See on kindlasti positiivne muutus, kuna näete mitte ainult artikli autori, vaid ka lugejate arvamust. Teine positiivne aspekt on see, et uudised tulevad nüüd kiiremini välja. Uue meedia kasutajad on harjunud, et uudised ilmuvad peaaegu kohe pärast seda, kui midagi on juhtunud. Nüüd, näiteks kui on mingisugune spordimäng, on moes lugeda uudiseid, et uudisteportaalidest peaaegu kohe sündmuste kohta teada saada.

Vana meedia jaoks on uue meedia peamine negatiivne mõju see, et paljud kasutajad lähevad üle traditsioonilistelt kanalitelt Internetile. Kaasaegne põlvkond eelistab enamasti uusi meediakanaleid. Isegi mõned vanemad inimesed surfavad aeglaselt Internetis, et leida teavet ja lugeda uudiseid. Sellega kaasneb üks probleem ja see on see, et Internetis oleva teabe usaldusväärsus jätab soovida. Internetis levivad valeuudised väga kiiresti ja valeandmete vahele jäämine on väga lihtne.

Comments

Popular posts from this blog

Autoriõigused

Mis Eesti infoühiskonna arengukavast 2020 oli realiseeritud ja mis ei ole?